Posted on

Fixa iordning en gammal trädgård

Har du köpt en sommarstuga, ett hus ute på landet eller i utkanten av ett villakvarter med en riktigt stor trädgård? Eller så är trädgården inte så stor, men gammal och du behöver göra någonting åt den.

Hitta inspiration och goda idéer

För att få en fin trädgård måste du först planera din trädgård. Läs tidningen Land, så kommer du få inspiration på hur man kan fixa iordning en gammal trädgård ute på landet. Gamla trädgårdar har ofta äldre träd. Vilka ska du behålla? Vilka bör du ta bort? Det är mycket man kan göra med en trädgård, men för att det ska bli riktigt fint måste du börja med att planera den.

Rita trädgården

När du har tittat på hur andra har gjort med sina gamla trädgårdar, kan du ta papper och penna och börja skissa upp en plan för din egen trädgård. Vilka buskar och träd vill du ha kvar? Var passar det med en uteplats? Var ska du anlägga jordgubbslandet och vilka träd blir perfekta för hängmattan? Du kan behöva markbereda trädgården om den har stått under väldigt lång tid, är kuperad eller svår att klippa med gräsklipparen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *