Posted on

Hälsofördelar med att ha en hund

Vet du om att det faktiskt är hälsosamt att ha hund? Att skaffa en hund är ett roligt, mysigt och härligt sätt att både gå ner i vikt, bli lugnare och må bättre mentalt. En hund gör oss också lite socialare och det är lättare att lära känna nya människor som hundägare.

Hunden – människans bästa vän

Du är trött efter en lång arbetsdag. Du känner dig inte nöjd med dig själv, lite misslyckad och önskar kanske att du var lite snyggare, roligare och orkade mer. Så öppnar du ytterdörren och möts av en fyrbent vän som tycker att du är världens bästa människa. Att du är helt perfekt, särskilt när ni tar en enkel promenad eller när du fyller hundmatskålen med mat. Lite kel skadar heller inte. Mer krävs det inte. Du och din hund är ju kompisar, familj. Det räcker för att både stress och misslyckanden ska kännas långt borta. Hunden är verkligen människans bästa vän.

Hundsaker för promenaden

Att äga en hund kostar förvisso, men det behöver inte bli så dyrt. Särskilt inte om du tänker på att hunden är ett roligt alternativ till ett gymkort och kanske rent av sjukskrivningen. Då blir hunden ganska billig i drift. Genom att köpa hundsaker online på Hestbolaget kommer du också spara mycket pengar. Vissa hundar går utmärkt med hundhalsband, medan andra hundar föredrar sele. Förutom koppel är det smart att köpa repleksaker så att ni kan leka med varandra. Istället för att stå på en motionscykel på gymmet, så leker du med din hund – och går ner i vikt. Mycket trevligare. Det finns en mängd olika repleksaker att välja mellan. Har du en liten hund är det smart att välja en lite mindre leksak, så att din hund verkligen orkar leka med leksaken. Har du en större hund är det smart att köpa två på en gång, då hundar gärna gnager och sliter i repleksaker för nöjes skull. För kalla och blöta dagar kan du investera i ett regntäcke. För att ha dina händer fria är det skönt att ha en snygg svart midjeväska för nycklar, mobil och lite hundgodis. Gå in på Hestbolaget och köp repleksaker och andra smarta hundsaker till din hund. Har du häst eller om du rider så har Hestbolaget även allt du behöver för hästlivet.

Hälsofördelar med hund

Som hundägare måste du gå ut på promenad flera gånger om dagen. Oavsett väder och huruvida du känner för det. Det är ett bra sätt att få bättre blodvärden och motion. När du går ut med hunden förbränner du kalorier samtidigt som du blir mindre stressad. Vi mår bra av att röra på oss. Att ha en hund som håller oss sällskap när vi lagar mat eller sitter med surfplattan i handen gör oss också lugnare. När du är trött eller orolig är det rogivande att kela med hunden. Med en hund kommer du också lära känna nya människor. Hundägare stannar gärna och småpratar med varandra på promenaden. En hund är en bra medicin för många problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *