Posted on

Så lyckas du med köpet av hund

Om du går i tankarna att köpa hund är det viktigt att du funderar igenom ditt köp ordentlig innan du slår till. När du gör ett välplanerat köp av hund kommer det med största sannolikhet att bli lyckat. Fundera igenom om du har tid, pengar och möjlighet att ta hand om en hund innan du går vidare. Att äga och ta hand om en hund innebär en hel del och det är viktigt att du är medveten om allt. Du behöver tänka på allt från bra hundmat till lydnadsträning. Hundmat spelar en stor roll för hundens välmående. Du behöver anpassa hundmaten efter den hundras som du har valt. Detsamma gäller för lydnadsträning, motion och behov, du behöver se till vad just din hund behöver. I början behöver en hundvalp speciellt valpfoder. Hitta valpfoder som passar din valp.

Anpassa hundras efter livsstil

När du har kommit fram till att du har rätt förutsättningar för att ha en hund i ditt liv ska du börja kolla vilken hundras som kan passa dig. Det är en bra idé att köpa en hundvalp från en uppfödare. En valp som du ska köpa bör ha en stamtavla, vara vaccinerad och ha ett veterinärbesiktningsintyg. Läs på om olika hundraser innan du bestämmer dig. Alla hundraser har olika mentaliteter och kräver olika mycket av dig som ägare. Fundera över vad du ska göra med din hund och välj en ras som passar ditt behov. Hundrasen behöver även passa in i din livsstil och vardag. Om du gillar att vara i naturen och motionera mycket kan en hund som gillar att vara ute mycket och röra på sig vara en bra idé. Tänk på att längden på promenaderna för en valp måste anpassas efter dess ålder i början.

En valp behöver mycket tid

Den första tiden kräver valpen mycket tid av dig. Det kan vara bra att ta ut semester eller köpa hunden på sommaren när du är ledig en längre period. Att ha en valp är ett heltidsjobb. I början är det viktigt att lägga stort fokus på att träna valpen att bli rumsren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *