Posted on

Så inreder du bästa hemmakontoret

En arbetsplats i hemmet medför både möjligheter och begränsningar. De största hindren är att jobbet plötsligt blir väldigt nära inpå och att man kanske inte alltid har förutsättningar att skapa en hälsosam arbetsmiljö. Men hinder är såklart till för att övervinnas och med rätt perspektiv går det att skapa det bästa tänkbara hemmakontoret. Det hela hänger bland annat samman med ergonomi.

Skaffa ergonomiska möbler till hemmakontoret

Enkelt förklarat innebär ergonomi att man anpassar arbetsmiljön så att den blir lättare att jobba i rent fysiskt. Det är ett ypperligt sätt att motverka exempelvis nack- och ryggont, som en mindre bra ergonomisk miljö annars snabbt kan leda till. Genom att införskaffa ergonomiska möbler, såsom sköna kontorsstolar och justerbara skrivbord, skapar man de bästa förutsättningarna att orka med de ibland långa arbetsdagarna. Botanisera i utbudet på Boconcept för att hitta bekväma kontorsmöbler.

Se till att ha bra belysning och ljusinsläpp

När man betar av uppgifterna vid skrivbordet kan det hända att man glömmer bort ljuset. Sol övergår i regn, dag övergår i kväll. Underskatta inte hur viktigt ljuset är för ögonen! Installera bra belysning att kunna tända när det mörknar samt rulla ner och upp persiennerna beroende på hur ljust det är ute. Justera belysningen och ljusinsläppet och slipp på så sätt onödigt trötta ögon liksom spänningshuvudvärk.

Inred för en ombonad känsla på kontoret

Det finns en gräns för hur mycket vitt man klarar av innan inspirationen tryter. När du sitter på ett fint inrett kontor ökar din arbetsglädje. Viss typ av inredning – särskilt färger – kan öka såväl kreativiteten som produktiviteten. Även växter kan bidra till den dagliga trivseln på hemmakontoret. Har du en favoritväxt? Annars är luftrenande växter i stil med brudorkidéer, fredskallor och svärmorstungor säkra kort. Försök att hitta balansen som ger en prydlig och samtidigt ombonad arbetsmiljö, vare sig det innebär att du hänger upp tavlor på väggen eller installerar praktisk förvaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *