Posted on

7 pyssel för ett ännu snyggare mobilskal

Många skulle nog hålla med om att mobilen är en av de personligaste ägodelarna man har. Sakerna man väljer att fylla den med – exempelvis appar och bilder – är definitivt unika uttryck. Inte att undra på att mobilskalet kan kännas som ett oerhört viktigt val. Precis som insidan reflekterar utsidan innehavarens personlighet, och kanske är det just därför så många pysslar sina egna mobilskal. Här följer sju pysseltips på hur du kan ge skalet en personlig prägel – håll till godo med idéerna!

1. Förnya mobilskalet med nagellack

Nagellack är ett pysselmaterial som låter dig skapa med stort s. Om du har gamla nagellack som står och skräpar hemma i skåpet borde du definitivt överväga att pyssla med dem. Lacken kan nämligen användas som målarfärger och med tanke på deras karaktär kan du måla över många olika ytor. När du lackar ett mobilskal kan du gå till väga på flera sätt. Du kan bland annat måla som vanligt, skvätta färgstänk och marmorera med nagellack i vatten.

2. Sprejmåla ditt gamla skal

På tal om att måla mobilskalet är sprejfärger ideala. Kolla upp vilken typ av material färgen fäster på och skaffa stenciler för att kunna skapa de tjusigaste mönstren. Visste du att gamla spetsbitar eller virkade dukar kan användas som mallar? Kanske har du redan ett eller kan välja ett nytt Samsung Galaxy S20 skal för ändamålet, oavsett vilket är vi övertygade om att ditt pyssel kommer bli superfint.

3. Dekorera ett mobilskal med glasstenar

Glasstenar eller rhinstenar är perfekta material för att ge mobilskalet bling och glam. Du kan köpa den här typen av pysselstenar i pysselbutiker. Om de saknar lim på baksidan bör du även införskaffa en limpistol att fästa stenarna med. Rhinstenarna kan du sedan limma i olika färger och mönster på skalet.

4. Piffa till skalet med klistermärken

Klistermärken är som skapta för att dekorera mobilskal. Tack vare klistret fäster de enkelt på skalets plastyta. Så kallade stickers finns det dessutom gott om – kolla runt i allt från bokaffärer till pysselbutiker för att hitta motiv du gillar.

5. Använd färgade och mönstrade tejper

Tejper med olika färger och mönster fungerar lika bra som dekor som klistermärken gör. Se om du kan hitta washitejp, för dessa tejper är vanligen toppenfina och lättarbetade.

6. Gör om en bok till mobilskal

Av alla idéer för att skapa ett unikt mobilskal är nog den om att göra om en bok till just ett skal den påhittigaste. Detta pyssel är ganska pilligt men är värt ansträngningen, om du nu gillar böcker. Enklaste sättet att komma i gång är att ta en titt på pysselinstruktionerna för det. Japp, det finns sådana och tur är väl det!

7. Pärla baksidan på ditt skal

Måtta mobilen och/eller skalet, gör ett eget pärlplattemönster och pärla helt enkelt ett personligt motiv till skalets baksida. Pärlplattan fäster du sedan med hjälp av antingen kontaktlim eller limpistol. Pysslet passar nästan för alla åldrar, gammal som ung. Varför inte pärla en stund tillsammans?

Det här var sju tips på pyssel för ännu snyggare mobilskal, hoppas du fått en rejäl inspirationsboost och mängder av nya idéer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *