Posted on

Sugen på plastikoperation? Tänk på detta innan!

Idag väljer allt fler att lägga sig under kniven för att snabbt bli av med (och rätta till) eventuella skavanker. Antalet plastikoperationer och skönhetsingrepp har ökat lavinartat under de senaste åren och mycket beror på den kroppshets som råder. Att genomgå en plastikoperation är upp till var och en och ingen kan bestämma åt dig vad du får eller inte får göra med din kropp – förutsatt att du är över 18 år.

Vill du genomgå en plastikoperation kan du naturligtvis göra det, men innan du tar det slutgiltiga steget finns det några saker som är extra viktiga att tänka på. Då talar vi inte om finansieringen eller vikten av att välja rätt typ av operation för just dig. Här talar vi istället om lite djupare saker än så. Observera att plastikkirurgi idag är mycket vanligt och ingenting som du ska skämmas för att genomföra om du tror att det får dig att må bättre.

Plastikkirurgi är inte detsamma som hälsa

Plastikkirurgi kan lösa väldigt mycket, men inte allt. Innan du väljer plastikkirurgi är det således viktigt att komma ihåg att en operation eller ett ingrepp inte kan ge dig en bättre hälsa. Är du kraftigt överviktig och genomgår en fettsugning kommer problemet komma tillbaka om du inte ändrar dina kostvanor och lever hälsosamt framöver. Se till att du ändrar din livsstil innan du gör några drastiska val. Ät bra och nyttigt och spendera lite tid i löpspåret för att se om det först gör någon skillnad. Är du däremot en hälsosam person överlag som vill bli av med lös hud från viktnedgång eller några extrakilon kan plastikkirurgi vara lösningen.

Välj en klinik som är seriös

Det är otroligt viktigt att du väljer en klinik som du verkligen kan lita på och som har bra och duktiga kirurger. Det gäller oavsett om det är en bröstförstoring, bröstförminskning, fettsugning, näsoperation eller ansiktslyft som du ska genomföra. Gör en grundlig research gällande den klinik som du är intresserad av och kom ihåg att boka konsultation för att träffa kirurger och personal personligen. På en konsultation får du inte bara känna av hur ni kommer överens, utan du får också möjlighet att ställa frågor.

Det finns alltid risker

Det är viktigt att vara medveten om att en operation eller ett större kirurgiskt ingrepp alltid innebär risker. Visst minskar du risken för komplikationer genom att välja en seriös klinik med duktiga kirurger, men en risk finns alltid. Innan du väljer att genomgå en operation är det därför viktigt att ta reda på vilka dessa risker är och se om det är något som du känner dig bekväm med. Det kan t.ex. uppstå infektioner efter en operation, men också andra komplikationer som blir svåra och smärtsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *