Posted on

Ta hand om dig själv och din hud

I dagens stressiga samhälle är det lätt hänt att du bara kör på. Ibland kan det dock vara bra att stanna upp och känna efter hur du faktiskt mår. Det är särskilt viktigt när du upptäcker stressymtom som dålig hy, sömnsvårigheter, minskad sexlust och sämre minne. Här hittar du de bästa tipsen för hur du kan ta hand om dig själv.

Vårda huden – kroppens största organ

Huden är kroppens största organ och spelar därför en viktig roll för välmåendet. Huden är kroppens barriär som skyddar mot yttre påverkan. Huden hjälper även kroppen att bevara och reglera fukt och värme, vilket är en livsviktig kroppsfunktion. Om du är stressad eller mår dåligt syns det ofta på huden. Blemmor, mörka ringar och trötthetstecken är vanliga tecken när välmåendet inte är på topp.

Vid stressiga situationer kan det vara bra att ge kropp och själ den avkoppling som den behöver. Att spendera egentid i badrummet kan vara ett sätt att koppla av. Investera gärna i bra hudvårdsprodukter som ger huden maximal återfuktning och skydd. Det framstående hudvårdsmärket Beaute Pacifique erbjuder produkter som är utvecklade för att vårda och stärka huden och bevara dess balans. Produkterna från Beauté Pacifique passar alla hudvårdstyper och många olika hudproblem. Oavsett om du vill motverka torr hy, akne eller rynkor så finns det hudvård för det.

Hos Hudoteket hittar du samtliga serier från Beauté Pacifique, inklusive den populära fuktgivande serien Enriched. Återfuktning är särskilt viktigt på vintern när kalla utomhustemperaturer och torr inomhusluft kan göra att huden hamnar i obalans. Om du känner att din hy är glåmig och trött kan du testa serien Symphonique som passar en mogen eller åldrad hud.

Ge dig själv tid

Många bortprioriterar sitt eget välmående till förmån för familj, vänner och jobb. Allt fler är stressande på grund av den hektiska vardagen. Om du är en av många som alltid prioriterar annat före dig själv är det dags att ändra på det. Det finns massor med saker som du kan göra för att ta hand om dig själv. Vad som passar just dig vet du bäst själv, men många upplever att nedanstående tips hjälper för att varva ner:

  • Träning – gärna en sport eller aktivitet som du tycker är rolig. Varför inte träna tillsammans med en vän?
  • Lugn och ro – gör en kopp te och stäng av datorn, mobil och andra skärmar. Lyssna på musik eller läs en bok. Se till att inget stör dig under din lugna stund.
  • Tid för intressen – måla, dreja, fotografera, sticka, prova viner, bestig berg, åk skidor eller gör vad som helst som du tycker är kul. Att ha en hobby är givande och avkopplande.
  • Få i dig energi – Ät näringsrik mat som får dig att må bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *