Posted on

Dofta gott i sommar

Under sommaren är det många som lägger extra fokus på att se fina ut och att dofta gott. Det finns en hel del saker du kan göra för att dofta gott i sommar och i det här inlägget kommer du att få några tips på dofter som gör att du doftar gott både för dig själv och för andra.

Parfymer

Många parfymmärken lägger extra mycket krut på att ta fram dofter till sommaren eftersom de vet att fler använder sig av parfym då. Det finns en hel del varumärken att välja bland. Ett populärt varumärke är Dolce Gabbana som säljer parfymer för både dam och herr. När du ska välja vilken parfym du ska bära i sommar ska du utgå från vad du själv gillar. Du kan gå till din närmsta fysiska skönhetsbutik som säljer parfymer för att prova parfymen innan du köper den. Under sommaren är det många som väljer att bära en parfym som är inspirerad av de mer exotiska breddgraderna. Det är till exempel vanligt att man bär parfymer som doftar kokos.

Bodylotion

Förutom att du kan dofta gott i sommar med hjälp av en parfym du gillar kan du också använda dig av en kroppslotion eller en body butter som du tycker luktar gott. Fördelen med bodylotions är att de inte luktar lika starkt men ger dig fortfarande en lätt doft. Dessutom är lotions mjukgörande, vilket alltid är bra för din hud. Det finns en hel del olika lotions och dofter att välja bland. Om du vill satsa på en mer somrig doft kan du köpa en lotion som doftar exotiska frukter eller kokos.

Body mists

Skillnaden mellan en body mist och en parfym är att en body mist inte sitter lika länge på kroppen som en parfym gör. Dessutom luktar de inte lika starkt, vilket är bra för dig som är känslig för dofter. Många body mists brukar oftast vara något mer enkla i sina dofter. Det finns till exempel body mists som luktar jordgubb, vanilj eller kokos. En body mist är enkel att ha med sig och bättra på allt eftersom att dagen går.

Deodorant

Under sommaren brukar det vara lite varmare än vanligt. Det innebär att man svettas mer. Det bästa du kan göra för att vara säker på att du håller dig fri från svettlukt är att använda dig av en deodorant. Det finns en hel del olika sorters deodoranter att välja bland som har olika dofter. Ett tips är att du köper en deodorant av samma märke som den parfym du använder. Många parfymmärken har också deodoranter i sina utbud. Dessa deos kan kosta lite mer än vanligt, men det kan det vara värt om du har hittat en parfym du verkligen tycker om och vill vara säker på att du doftar gott även under de varmaste sommardagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *