Posted on

Starta ditt drömföretag

Har du funderat på att lämna tillvaron som anställd och starta eget? Många har en bra affärsidé som de gärna skulle vilja testa, men saknar finanser för att göra drömmen till verklighet. För att komma igång med ditt företag behöver du en idé som är rätt i tiden och som kan ge en god omsättning, samtidigt som du behöver bocka av checklistan för allt som krävs för att komma igång.

Ett sätt att få in pengar till starten av ditt drömföretag är ett banklån. Hos https://www.fakturino.se hittar du landets största jämförelseplattform vad gäller företagsfinansiering. Här kan du kostnadsfritt jämföra en stor mängd långivare, skicka in en ansökan och därefter få en sammanställning av lånebud från olika banker.

Rekordmånga företagsstarter

Under förra året startades över 73 000 företag i Sverige, med en avsevärd ökning sedan året innan. Detta visar statistik från Bolagsverket. Var tredje svensk har som mål att starta företag, och fler har även tagit steget när de blivit korttidspermitterade och uppsagda på grund av pandemin. När arbetslivet förändrades har svenskarna haft möjlighet att tänka igenom sin situation och fundera över framtiden.

Förbered starten

För att veta vilken typ av företag du vill starta kan du först göra en checklista. Du kan välja mellan att starta en enskild näringsverksamhet, aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och ekonomisk förening. Om du är ensam i att starta företaget kan enskild näringsverksamhet passa bäst. Då krävs inget kapital för att komma igång, men du står som ensam ansvarig om företaget får skulder, då det saknas en tydlig gräns mellan din egen ekonomi och företagets.

Du kan också starta ett aktiebolag, vilket kräver ett aktiekapital som ligger på 25 000 kronor eller mer. Aktiekapitalet måste betalas in på ett för ändamålet avsett bankkonto. Halva aktiekapitalet får användas för att köpa tillgångar som sedan finns kvar i företaget. Ditt enda ekonomiska ansvar är aktiekapitalet, det vill säga vad du behöver betala om ditt bolag har skulder. Men du kan bli betalningsansvarig personligen i andra situationer, till exempel om ditt aktiebolag inte fullt ut betalar sina skatter och avgifter.

En stabil buffert är bra att ha innan du startar upp ditt företag. Helst bör den ligga på mellan fem till sex månadslöner. Den kan säkerställa att du klarar dig även om det inträffar en ekonomisk nedgång. Påbörja din företagsresa genom att skapa en bra hemsida, som du kan använda för att få in dina första kunder. En stor majoritet av svenskarna använder internet när de söker information, och börjar med att söka på internet när de vill köpa en produkt eller tjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *